Tábor Molitany útočia (4. - 21. 7. 2007)

ImageTohto roku sme okupovali úplne nové táborisko, ktoré sa podarilo nájsť po skutočne krkolomných výpravách. Vedľa nás sa usalašili chlapci z tretieho oddielu.

Počasie pre zmenu začalo haprovať už v prvý deň stavby, hneď, ako sme vyložili aviu. Po pár dňoch sa však umúdrilo a takto umúdrené (niekedy až príliš) zostalo až do konca, aj nás zasiahli nepríjemné horúčavy. Stavba zbehla rýchlo, veď tentokrát sa Indy postaral o fakt kvalitné dosky a s nimi to šlo skutočne od ruky.

Tábor sa postavil a detiská sa mohli nasťahovať. Prvé dni boli tak povediac pracovné, dorábala sa kuchyňa, kúpeľňa, sprcha (upozorňujem na tieto moderné vynálezy súčasnej doby)...

Pomaly, ale isto bolo v ovzduší badať, že etapovka je už fakt blízko. A skutočne, jeden večer sa konal veľavážený Pirátsky snem. Všetky do jednej sme boli oblečené vo viac či menej pirátskych kostýmoch a dozvedeli sme sa niečo o našom ďalšom putovaní. A povedzme si, že skautku v takom pirátskom kostýme napadnú všelijaké veci a tak ani nevieme ako a mali sme geniálne vymyslený pirátsky prepad na Údolie kučeravých hláv (rozumej tým chalanský tábor).

Tábor plynul a naše dni boli okrem povinností a etáp vyplnené aj inými zaujímavými hrami a aktivitami.

Jeden deň v tábore sa vždy nesie na nejakú tému. Tento rok to bol Alien day a my sme boli mimozemšťania z najrôznejších planét. Najlepšie na tom bolo, že sme sa takto vystrojené vydali plniť úlohy do dediny. Ďalej to bola olympiáda na tému: One world, one promise, Ringo turnaj a Fínska cesta spolu s chlapcami, tvorivé a umelecké okienka, Potulky po okolí, Výlet do Ľubovne a teplá voda na plavárni, odveta v prepade od chlapcov... a mnoho-mnoho ďalších.

Medzitým sme si spievali pri troch táborákoch (ohnivcami bola Viki, Maruška a Sima) a zažili jeden štvornásobný sľub. Našimi právoplatnými sestrami sa stali: Zumi, Kaja, Majka a Sima.

Lapisy a vzácne kamene boli pomaly rozobraté, my sme sa blížili k nášmu cieľu – vrátiť späť všetky lapisy, zrušiť kliatbu a stať sa opäť smrteľnými...

Zmena je život, tohto roku sa ukončenie etapovky konalo na pravé poludnie. Najprv sa nám podarilo kliatbu zrušiť. Keďže sme piráti a tieto sklony sme v sebe nezapreli, potom sa začal boj o poklad. Svište došli prvé, a my a veveričky sme sa tak nejako spojili a logicky sme došli na druhom mieste. Trasu sme si náhodou trochu skrátili, ale aj tak v cieli na nás čakali úžasné odmeny.

Posledný večer, posledný táborák, rozdávanie ocenení a lipových lístkov. Nekompromisné znamenia, že sa tábor skončil...

Škola je v plnom prúde a ja dúfam, že vám tieto riadky pomôžu zaspomínať si na tábor, na miesto, kde zažiješ to, čo nikde inde...

Slovenský skauting, 68. zbor Biele vrany Košice

  • Založený: 2000
  • Klubovne: Jesenná 3, Alžbetina 14, Letná 34
  • Určený pre: chlapcov i dievčatá vo veku 8 - 19 rokov
  • E-mail: 68zbor@scouting.sk
  • Facebook

Vodca zboru:


Oddiely:

Oddiel pre dospelých:

  • 5. oddiel priateľov skautingu