Koľko skautovanie stojí?

Registračné

Raz ročne (zvyčajne začiatkom kalendárneho roka) sa platí registračný poplatok - v roku 2018 to bolo 12,- €. V tejto cene je zahrnuté ročné (4 čísla) predplatné skautského časopisu (Džungľa, Skaut alebo Médium). Registračný poplatok sa platí na kalendárny rok. Viac o registrácii je v tomto článku.

Členské

V našom zbore je ustanovený mesačný členský poplatok pre všetkých členov (okrem vedúcich a roverov), v roku 2017 to bolo 5,- € mesačne. Poplatok sa platí od septembra do júna (10 mesiacov v roku).  Viac o členských príspevkoch nájdete v tomto článku.

Podujatia a tábor

Zvlášť sa platia účastnícke príspevky na viacdenné (3-4 x ročne, cca 20,- €) a jednodenné výpravy (10 x ročne, cca 2,- až 6,- €). Vyvrcholením činnosti je letný skautský tábor, ktorého cena je cca 12,- € na deň. Dievčatá majú tábory dvojtýždňové, chlapci zvyčajne táboria 18 dní, menšie deti (vĺčatá) 9 - 11 dní.

Skautská rovnošata

Skautská rovnošata stojí cca 26,- € vrátane nášiviek, túto investíciu ale odporúčame až potom, keď bude na dieťati po období spoznávania (približne pol roka) vidno, že má o skauting vážny záujem a že ho to naozaj baví a nie je to len chvíľkové zanietenie.

Slovenský skauting, 68. zbor Biele vrany Košice

  • Založený: 2000
  • Klubovne: Jesenná 3, Alžbetina 14, Letná 34
  • Určený pre: chlapcov i dievčatá vo veku 8 - 19 rokov
  • E-mail: 68zbor@scouting.sk
  • Facebook

Vodca zboru:


Oddiely:

Oddiel pre dospelých:

  • 5. oddiel priateľov skautingu